Otsing sellest blogist

5. juuni 2009

Poja pidu


Meie peret on õnnistatud sellega, et kogu perel on suvel sünnipäevad! Ja mu noorem laps tegigi pidude alguse lahti. Karl Marten sai 3.juunil 13. Pidu me väga ei plaaninud. Kuigi oli ka kooliaasta lõpp ja torti oleks võinud nii või teisiti teha. Tunnistus hea ja diplomid reas.

Aga väikese sünnipäevapeo lõpuks ikka tegime, sest eks süüa ikka on ju päeva jooksul vaja!:)

Valmistasin makaroni-suitsukana salatit. Keetsin paki makarone, hakkisin üle poole rohelise värske kurgi, veerand punakuuelist paprikat, ohtralt riivisin tibukollaseid keedumune, veidi siiru-viirulist sibula särtsu. Mis salat see ikka ilma sibulata on? Veidi värviks ka punapõskseid tomateid, sest maitset ta eriti salatile ei lisa minu meelest. Ja paras annus mõnusalt suitsust suitsukana, majoneesi-hapukooresegu ja maitseained peale ja oligi valmis. Järelejäänud kurgist,paprikast ja tomatist, segasin kokku ühe värske värvika salati, veiniäädikat ja tsipake õli, murulauku hakitult. Heeringa laotasin kaunile punase lillega taldrikule, mille kunagi tütar mulle emadepäevaks kinkis, kaunistasin hapukoore, muna, murulaugu rohelise ja lillakate veel mitte lahtiläinud õietupsudega. Singirullidesse keerasin päris terava küüslaugu-juustu-majoneesisegu. Poistele pistsin suussulavad juustuviinerid ka ahju.

Tordi jaoks küpsetasin biskviidi. Kuna oli kiire, küsisin ullikesena poest tordipõhja, aga seda meie maapoes ei müüda juba ammu. Aga pold hullu, sain ka ise hakkama. Kreemiks segasin kaks pakki vahukoort ühe maasika kohupiimatoruga, lisasin ühe terve banaani tükeldatult ja ananassi konservi kuubikuid. Veidi vahukoort jätsin katteks järele, Kaunistasin ananassi tükikestega ja riivitud šokolaadiga. Tort maitses heasti, ise ei saanud tükkigi!:)

Ja nüüd ragistan ajusid oma sünnipäeva menüüga, sest sirelililla salasosinas on sõnum, et kohe on see käes.

Kommentaare ei ole: