Otsing sellest blogist

29. aug 2009

Kabatšoki kuninglikkus


Augustikuu rikkus aias on kirjeldamatu. Kõrgustesse õitsevad värvilummas suvelõpulilled. Vaarikaroosad ja lumivalged rõngaslilled kõrvuti, egoistlikult lilla elulõng ronimas maja seinal. Flokside kirev meri. Sügisastrid sügisele nukralt viidates. Kresside südamlik ja soe oranž, kuldkollane ja suveroheline võimas leht. Humalad head und ennustavalt nende kohal ronimist lõpetamas. Ja maha potsatavad valged klaarid lillade ploomide kõrval. Punased sõstrad tarjade küljes ootel. Aiamaa hiidsuurte rohelehtede vahel aga kollased ja rohelised suvikõrvitsad. Minu suured lemmikud.

Mis saab veel olla lihtsam, kui pannile panna surisema suvekõrvitsa pehmed kuubikud, porgandi tükid, veidi värvikat paprikat, kamaluga küüslauku, sibulat ja seeni. Piprasegusid ja soola ja särisegu seal rõõmsalt. Sobib ükskõik millise liharoa juurde. Olen igal päeval teinud erinevalt, vastavalt sellele, mis kapis, riiulitel leidub. Lillkapsast ja tomatit või aiast korjatud rohelisi oakaunu. Või iseseisvalt muna ja jahuga praadinud, seltsiks mõni üksik sirmik. Olen ka marineerinud purki. Jääb mõnusalt krudisev, niisugune seene ja kurgi vahepealne hea soolane amps talvel.

2 kommentaari:

Kiku ütles ...

Täna poes mõtlesin sellist asjandust teha, sest poolik kabatšokk oli külmikus. Kuid siis nagu ei osanud kõiki komponente sinna juurde mõelda
ja läksin kergemat teed. Ehk siis teine päev proovin :)

Mustikas ütles ...

Jah, väga lihtne, ostad ühe paprika ja tomati juurde, kui raatsid ja kui seeneisu peal, karbi šampinjone(sealt võid võtta ainult poole, saad muud ka teha), sibul ja küüslauk on kohustuslikud...
Võtan ikka hoogu, et sinihallitusjuustuga kabatšokki teha ja siis siia lepatriinudesse kirjutada ka, superlux maitse jääb.Aga ehk teine päev:)