Otsing sellest blogist

4. okt 2011

Punatriibuline peorull



Sügiskirjus aias püüavad pilku tuule käes sasida leekivlilla ja lumivalge sügisaster. Üksikud punased sõstrad on jäänud veel lindude poolt nahka pistmata. Nii sai otse põõsalt korjatud ühe ahvatleva koduse kreemivahuse peorulli sisse kausitäis punaseid sõstraid. Rullkooki tegin küll lähedastele sõpadele ja pereringile, et oma puhkuse muljeid pajatada. Teile aga kingin ampsu või lausa mitu tänutäheks, et on viitsimist olnud mu pikki heietusi lugeda, ideid koguda, köögis järele teha. Või on keegi lihtsalt leidnud mõnest hingepuistamisest meelele kosutust või päeva päikest. Olen siiralt tänulik Buduaari perele, et nad just mind 100 hobikoka seast endale välja valisid retsepte jagama ja kodust köögikirge kuumaks kütma. Paneme päikselised pajaroad tulele, laotame lahedaid salateid vaba käega taldrikule, keedame korralikke toitvaid suppe, meenutame ka vanaemade õpetusi pliidi ja põlle tagant ja teeme suu lihtsalt moodsatest maitsetest maiaks.

Siin aga pakutav punasesõstrakirju peorull:
Põhja läks vaja, nagu tavaliselt, 4 muna, 4 spl jahu, 4spl suhkrut.
Kreemi jaoks: 2 pk vahukoort, 1 riccotta kohupiimapasta (Otto), 1 banaan, punaseid sõstraid, suhkrut, vanillsuhkrut, šokolaadilaaste.

Valmista rullbiskviit, vahusta munad suhkruga, lisa jahu, vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, küpseta 200kr juures 5-8min. Eemalda küpsetuspaber ja keera uue, puhta paberiga rulli ja jäta jahtuma. Hõõru punased sõstrad vajaliku koguse suhkruga peeneks. Vahusta vahukoored suhkru ja vanillsuhkruga. Sega kausis riccota kohupiimapasta osa vahukoorega pehmeks seguks. Riccotta on iseenesest juba hästi mõnusalt sametiselt pehme ja sobib kreemi valmistamiseks suurepäraselt. Kui rullbiskviit jahtunud, määri punasesõstrevõie põhjale, ei ole vaja peljata seina ääre löövat hapukat esmamuljet. Määri punase kirkuse peale koorene kreem, tükelda üks banaan, keera paberi abil peorull rulliks. Pane külmkappi mõneks tunniks võimalusel tahenema. Serveerimisel kata järelejäänud vahukoorega, kaunista punaste sõstardega ja šokolaadilaastudega. Lõika külalistele või endale meeleheaks paks kohev tükk.

Sügisnukruse peletamiseks napsu soovituseks mõnus jook punastest apelsinidest, Martini Fiero, mida ma kahjuks pildile ei saanud. Pole kindel, kas seda Eestis üldse müüakse. Punased apelsinid vallutavad teie südame, joogil puudub Martinidele omane rikkalik ürdipakett. Süüdake kaminasse või ahju tuli ja kuulake Mari Pokineni armast laulu "Sõpadele".

Kommentaare ei ole: