Otsing sellest blogist

17. dets 2011

Šarmantsed šokolaadikoogid



Küpsetamislainesse sattudes avastasin, et mul ei ole piisavalt koogivorme. Läksin Keilasse Rõõmu Kaubamajja ja leidsin sealt meeldivalt soodsa ja sobiva kandilise vormi, 37x26. Meeles mõlkus ühe šokolaadikoogi tuunimine. Pereköögi lisast pärit lihtne šokolaadikoogi põhi, mis jääb pehme ja pruunjalt kakaone. Olen seda valmistanud ikka, kui meie pere meestel (mees ja poeg)magusaisu peale tuleb. Nüüd tuunisin sellest koogipõhjast uhke vahukoorekreemivahuse tordi, nii et mehed õhkasid, et pole siin majas enne niisugust nähtud. Ma muidugi arvasin, et nad teevad nalja või lihtsalt kiusavad mind. Kuna kandiline põhi siis parajalt suur, kahekordistasin šokolaadikoogi põhja retsepti.

Põhja jaoks läheb vaja:
4 muna, 2dl suhkrut, vaniljesuhkrut, veidi soola, 2 spl kakaod, 3dl jahu, 200 g võid, 1 tl küpsetuspulbrit
Katte jaoks: 1 suur pakk vahukoort, 2 spl kondentspiima, pool banaanimaitselist kohupiimapastat, kaunistuseks mandariine, mustsõstraid, šokolaadi glasuuri.
Koogi vahele immutamiseks kohvi või kirsimahla, Vertigo Gourmet valge šokolaadi-kirsikreemi.

Suhkrukogus originaalretseptis 2 muna kohta oli 3 dl, minu jaoks üüratu. Ma vähendasin oluliselt. Samuti kasutasin ühel korral juba suhkruga segatud kakaod, siis jäi kook nagu mahedam. Teisel korral olin ostnud Vilma väherasvase kakaopulbri ja retseptis ettenähtud 4spl asemel läks kooki 2kuhjaga ja oli küll ja üleliiagi. Ka ei olnud Pereköögi retseptis küpsetuspulbrit ette nähtud.
Sulata või, vahusta munad suhkru, soola ja vaniljesuhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja kakao ja jahtunud või. Sega taigen ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi. Küpseta eelkuumendatud ahjus 35minutit 175kraadi juures. Kui kook valmis, ava ahjuuks, keera kuumus välja, lase koogil jahtuda. Tordi jaoks lõikasin koogi pooleks, immutasin kohviga ja määrisin vahele valge šokolaadi-kirsikreemi. Vertigo Gourmet´l on väljatöötatud toredad šokolaadikreemid, valmis kenas purgikeses kasutamiseks. Kirsikreem oli võrratu kirsise maitsega malbe valge šokolaadi pehmusega. Kattekreemiks vahusta vahukoor vähese suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka kondentspiim. Kaval on osta korgiga kondentspiimapakk, siis saab seda vajadusel kasutada ka nädala tagant, ei pea plekist purki avades kohe ära tarvitama.Lisa pool banaanimaitselist kohupiimakreemi. Kaunista meelepäraselt mandariinide, kirsside, šokolaadiglasuuriga. Mul kirsse polnud, aga sügavkülma mustjad mustsõstrad sobisisid suurepäraselt. Kook läks seismisel aina paremaks. Kui ümmargust vormi kasutada, jääb ilmselt kookide pooleks lõigatud põhjad koheselt pehmemad. Immutamiseks võib kasutada ka kirsimahla. Tee supilusikatäiest kakaost-võist-kohvikoorest kiire glasuur ja nirista kuldsetele mandariinidele ja mustjatele mustsõstardele Šokolaad voolaku!:)
Teisel korral lisasin šokolaadikoogi taignasse paki tudengi einet. Poes pähkliriiulitel valides tundus see segu kõige rikkalikum. Mõnus oli koogi sees nosida nii mandleid kui rosinaid, krõmpsutada kreeka ja pistaatsia pähkleid. Kakaone pehme puudersuhkrulumega šokolaadimaius kadus vaagnalt võluväel.

Kommentaare ei ole: