Otsing sellest blogist

14. veebr 2012

Vahukoorevahune vaarikatort Valentinipäevaks



Roosakirjud südamekujulised küünlad, punavad südametega karvased armsad lelud, šokolaadisüdamed, meeleolukad kaardikesed, salmiread sms-s, lustlikud sõbrapäeva meeleolud Facebookis - on Valentinipäeva tänane väljund. Loodan, et tänane päev toob kõigile kommertslikust küljest hoolimata ka mõne meeldiva üllatuse. Telefonikõne sõbralt kaugustest, punavate lepatriinudega kaardi postkasti, millel pole küll allkirja, aga sõrmega üle tuttava käekirja libistades, tunned meelespidaja ära.

Mina tegin koos oma endiste kolleegidega Määra Mäe Meistrikojas oma Valentinile kauni tassi. Väiksemad ja suuremad südamed, roosid ja liblikad said südamest oma käega savi sisse võlutud. Veidi oma akvamariinihelgilist silmavärvi tassi keskele püüdes pintsliga tilgutada, et helebeež ja kohvipruun nii argine ei tunduks. Tassi saan küll üle anda alles mõne nädala pärast, kui mees taas koju jõuab. Kordamisele läheb siis ka suussulav vahukoorevahune vaarikatort rikkaliku halvaa ja kohvikoorese šokolaadiga. Nii puhtad maitsed kodumaistest hapukatest punavatest vaarikatest, hõrgust halvaast, lihtsast valgest vahukoorevahust ja pehme cafe latte täidisega šokolaadist. Küpsetasin lihtsa heleda biskviidi, aga kel pole aega küpsetamisega jännata võib tordi teha ka valmis tordipõhjaga.

Tordipõhja jaoks läheb vaja:
4 muna
 1,5dl suhkrut
 2 dl jahu
 1 tl küpsetuspulbrit

Vahustasin munad suhkruga heledaks vahuks, lisasin küpsetuspulbriga segatud jahu, kallasin taignavahu lahtikäiva vormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale ja küpsetasin eelkuumendatud ahjus 200kraadi peal 10-12 minutit, kontrollisin tikuga põhja küpsust, keerasin ahjukuumuse välja, avasin ahjuukse ja jätsin tordipõhja ahju jahtuma.

Täidis ja kate:
 2 pakki suurt vahukoort
 1 dl suhkrut
 1 pakk vanillimaitselist halvaad
 külmutatud vaarikaid
 Kalevi Desiree cafe latte šokolaadi
 põhja immutamiseks veidi koorekohvi

Lõikasin jahtunud koogipõhja pooleks. Riivisin terve paki halvaad ja veidi šokolaadi. Vahustasin kahes osas vahukoore suhkruga, sest kaks suurt pakki oli mu kombaini jaoks liig. Surusin osad vaarikad kahvliga katki. Koogipõhja immutasin veidi külma koorekohviga, puistasin peale kolmveerandi riivitud halvaast, määrisin kihi vahukoort ja puistasin üle ühtlaselt vaarikatega. Teine koogiketas vaarikatele ja ülejäänud vahukoorega katsin koogi, veidi jätsin külgede kaunistuseks. Külmunud vaarikatest kujundasin kauni südame, selle ümbere osavalt halvaa hõrgud helbed ja suussulav šokolaad. Külgede kaunistamiseks kasutasin tordipritsiks võlutud kilekotti. Piltide tegemiseks on külmunud vaarikad suurepärased, tordi imbudes teevad nad sõbrapäeva tordikatte roosapunavalt siiruviiruseliseks. Maitses nii hästi, et õhtuhämaruses ei jõudnud keegi enam tordi läbilõikest mu hääbuva fotokaga pilti teha. Ja see polnudki oluline.

Tänane päev võiks olla muredest prii ja meelitada heade õnnestumiste ja õnnelike emotsioonidega. Mõnest sõbralikust sõnast ja kihisevast vahuveinist ei ütleks ka ära. Olgem sõbrad edasi!
Tänagi võiks kõlada Whitney Houstoni "I Will Always Love You", üks kaunimaid armastuslaule maailmas, nüüd ja igavesti.

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Ilusat möödunud sõbrapäeva !

Mustikas ütles ...

Tänan, päikest!