Otsing sellest blogist

19. veebr 2015

Kruubihautis seakeele leemes

Vaimustusin uue aasta alguses seakeelest. Nüüd sai taas jahutatud seakeelt ostetud. Arvasin, et hautatud seakeel sobib hästi kokku odrakruubiga. Ja üldse ei eksinud. Võib muidugi moodsat orsotot teha ja seakeele puljongit kasutada, aga ma tegin lihtsamalt. Panin seakeele külma veega keema, riisusin vahu, lisasin soola, loorberilehte, vürtsiterasid, piprasegu, ürte, mõned koorega küüslauguküüned ja koorega sibula. Keetsin paar tundi, kuni keel oli pehme. Keele keetmise ajaks panin odrakruubid vette ligunema. Kui keel hakkas pehmenema, lisasin kruubid potti. Lõpu poole, kui kruup hakkab valmima, tuleb hautist segada, sest tõmbab mõnusalt puljongi kõik endasse ja siis võib lihtsalt kõrbema minna. Vahetult enne söömist tõsta seakeeled välja ja lõika viiludeks. Maitse jääb väga tummine ja tugev ja keel keeb nii pehmeks, et midagi ülearust keelelt eemaldama ei pea. Riivi peale parmesani juustu laaste. Naudi hea külma valge veiniga.

Kommentaare ei ole: