Otsing sellest blogist

23. nov 2015

Tomatine kanamaksaraguu - kiire argiõhturoog

Viimastel aastatel olen jõuludeks ikka ainult kanamaksast pasteeti teinud. Lihtne, kiire ja maitsev. Sel aastal võiks ju plaani võtta hoopis klassikalise pasteediteo, kus seamaksale lisandub hea tükk veidi rasvast liha. Aga kanamaksa karbid on sügavkülmast kolinud ka jahutatud variantidesse. Kanamaksast saab lihtsa vaevaga hea argiõhturoa. Kes maksa armastab, tasub asi ette võtta.

1 karp Rannamõisa broilerimaksa(500-700g), 1 sibul, 1 porgand, 1 küüslauk, pool purki Bonduelle šampinjoniletšot, õli, soola, ürte, piprasegu

Puhasta maks kelmetest, mõni suurem tükk lõika väiksemaks. Kuumuta pannil õli ja prae maksatükke kiirelt mõlemalt poolt, lisa tükeldatud sibul ja riivitud porgand. Sega kõik kiirelt läbi. Purusta küüslauk, pane maksasegu hulka. Lisa pool purki letšot, kui maksapakk on suurem, võib ka terve purgi panna, vajadusel lisa veidi kuuma vett. Maitsesta ja lase vaiksel tulel veidi haududa. Serveeri näiteks keedetud kartuli, võise lillkapsa ja rohelise konservhernega. Ja maksaisu on selleks nädalaks rahuldatud! :)

Kommentaare ei ole: