Otsing sellest blogist

28. okt 2020

Hautatud veisekaela lõigud porgandi ja magusa paprikaga


 Kindlasti ei ole ma nüüd taimetoitlaseks hakanud. Lihatoite teeme ikka regulaarselt. Ja heameelega jagan kiitust Tüdrukute lihapoe aadressil. Külastasin kauplust esmaspäeva hommikul. Letis värskus ja mitmekülgsus. Müüja saabus kiiremini, kui mu pea jõudis juba seapõsest ahjukartulite ja porgandi ning kõrvitsaga krõbeda kamaratriipudega ahjuroa teha. Aga pilku ma ei saanud veisekaela lõikudelt. Lihav matsakas peopesasuurune lihatükk väikese kondiäärega. 4 suurt kaunist lihatükki kaalus umbes 1,3 kg ja kaks tublit toidukorda kahele inimesele erineval päeval olid hooleta. 

4 veisekaela kondiga lõiku, 2 sibulat, 2 porgandit, 1 magus paprika, 5 küüslauku, 2 spl jahu,   2 dl kohvikoort, soola, piprasegu, 1 loorberileht, pipra- ja vürtsiterasid, paprika pulbrit, maitserohelist, õli, vett

Pane veekeetjaga vesi keema. Kuumuta pannil õli. Võta hautise jaoks suurem kastrul, vala keev vesi sinna ootele. Kui pann kuum, pruunista liha igalt küljelt, kui käel rammu, pruunista ka neid lihaotsi, mis pannil ise ei seisa. Maitsesta soola, pipraseguga, tõsta järjest potti, kui keema tõuseb, keera kuumus maha. Keeruta lihaselt pannilt läbi ka hakitud porgandid ja sibulad ja kalla pannisisu potti, viska potti ka vürtsid, pirpaterad, paprika pulber ja loorberileht ja lase madalal kuumusel lihal haududa paar tundi, kuni liha hakkab kondi küljest lahti tulema. Lõpus lisa  magusa paprika ribad.  Kastme jaoks sega jahu kohvikoorega tassis siledaks ja vala ühtlaselt segades potti. Hauta 10 minutit, et jahu saaks läbi küpseda. Alati, kui jahu lisad kastmesse, pead arvestama, et roog ei ole kohe valmis, vaid jahu tahab paisuda, valmida.  Purusta küüslauk ja haki petersell, till, lisa lihale ja pane potile kaan ja keera kuumus päris välja ja lase roal maitsestuda. Serveeri kartulipudru või keedetud kartuli ja köögiviljaraguuga. Leia kapist üles hea sinep. 

Kommentaare ei ole: