Otsing sellest blogist

23. juuni 2009

Kruubisalati kurvid


Võlun siis oma gurmaani võlukepiga kruubisalati selle suve hitiks. Tegin siis algavaks jaanipäevaks juba teist korda lahedat kruubisalatit ja sain ta ka pildile. Jaanipäeval võiks jah juurte peale mõelda ja eestlusele ja eks kruubid on aegade hämarusest eestlase toidulaual olnud. Miks mitte siis ka salatit kruubist valmistada. Salat jääb mõnusalt tummine, tõhusa toitvuse ja täitvusega, sest teadagi, kuis kruubid kõhus hiljem paisuma hakkavad.:)


2 klaasi kruupi keeta, kurnata ja jahutada

450g suitsusinki

7 keedumuna

terve o,5 l purk marineeritud kurki

1 sibul

veidi redist

1 purk šampinjone

majoneesi, hapukoort, maitseaineid

Eelmisel korral panin ka vist õuna. Ja seekord plaanisin ka šampinjone lisaks praetult sisse panna, tundus hea mõte, aga ei jõudnud selleni. Eks grillin šampinjone soojalt juurde ja maitsevad ilmselt hästi kruubisalati juurde. Variante on ju sadu, kes mida lisada soovib, kaalikat, porgandit, porrut,võibolla peaks ka kaaluma varianti ubadega. Oasalatid on mu suured lemmikud ja arvan, et sobiks ka kruubiga kokku. Nii et head gurmaanset jaanipäeva kõigile ja mõnusaid uusi maitsvaid avastusi grilli või lõkke juures ja loodan, et annate ka mulle nendest teada.:)

2 kommentaari:

MadeInCanarias ütles ...

Nii ilusasti kaunistatud ja tundub väga maitsev.

Mustikas ütles ...

Tänan! Murulaugu lilla õietutt on jah hea leid möödunud aastast, siis kaunistasin võileivatorti nendega, nägi välja väga efektne. Kruubisalatit võib ilmselt mitut moodi teha,katsetada ja proovida uute koostistega, aga maitseb mõnusalt ja hästi tõesti.