Otsing sellest blogist

11. juuni 2009

Orhideedest ohates


Juubelid on ju toredad. Plaanid ja planeerid, nuputad ja korraldad. Meil siis pidu läbi, külalised lahkunud, aga toitu on veel pisut kapis ka. Lühike ülevaade siis pakutust, kuigi väga pilte ei saa näidata, kuna mu töökoha peakokk oli nii näljane, et ei tihanud teisi külalisi ära oodata ja meil jäid kiirustades kõik pildid roogadest tegemata. Vot nihuke lugu tuleb siis seekord!:)

Olin ammu mõelnud, et tahan kruubisalatit teha, uus kuum kraam peolaudadel. Maitsnud ise polnud ega ammugi teinud. Aga tulemus tuli väga põnev ja leidis palju poolehoidu, nii et soovitan soojalt.

Kruubisalat Kõmmaste moodi: 2 klaasi kruupi panin eelmisel õhtul keema, kurnasin ja jahutasin. Järgmisel päeval hakkisin ühe õuna, terve pooleliitrise purgikese marineeritud kurki, 450g suitsust, üsna soolakat maasinki, mitu head muna riivisin, sibulakese, terve purgi šampinjoni konservi ja majoneesi-hapukooresegu rikkalikulut maitsestatult.

Makaroni-suitsukana salatit tegin ka, enam vähem selles stiilis, mis allpoolgi blogis kirjas. Makarone keetsin taas eelmisel õhtul kohe kaks tervet pakki ja see valminud valge itaaliapärane mass ehmatas küll algselt. Suitsukana oli ka üks suur terve kana.Punast paprika särtsu, värske kurgi kuubikuid, muna, sibulat, kaks purki punast uba ja üks purk ananassi kuldseid kuubikuid. Majoneesi-hapukooresegu taas peale ja salat valmis ongi. Maitses hästi ja jagus tänasekski kappi veel.

Täidetud mune ja singirulle ja vaagnale heeringat, täiesti tavalist kraami. Aga hea tahe suutäis salati kõrvale ja kui magus vein või siider südame vesiseks ajab.

Kuna singitäidise juustutäidist, mõnusalt küüslaugust jäi ka järgi, leiutas Kiku kenad suupisted. Mustast leivast, vahele too singivõie ja kelmikas pisike tomatikuub peale ja tikuke läbi. Värsket salatit hakkisime vaieldes grillvorsti kõrvale ka. Ei mingit jalgratta leiutamist. Niimoodi lihtsalt, ikka hiina kapsast ja kurki, tomatit ja paprikat. Kogu vaagnate- kausside rivi kaunistasime murulaugu õitsele puhkenud lillade õietupsudega. Kuna peo dresscode oli ju lilleliselt libikaline. Ja kaunid suviselt kollased liblikad panime kirevate salvrätikute hoidjate külge.

Tordi valmistas meie valla baari armas kokk Lena, tänud talle kena tordi eest, mida ma taas ise pole proovinud, kuigi mõni pisike tükike veel järgi. Kapis on kingiks kihisevat Martini Astit tervelt kolm, nii et jääb üle vaid oodata kas tulemata külalisi või oma kallist meest koju ja tütar keelitas ka, et jäta mõni proovimiseks ka alles...

Kuna kingilauale tulid ka Salatid 2 ja Sepamaa talu köögi 2 osa, siis saab edaspidi kulinaarselt oma aju täiendatud ja loodan, et ka midagi ehedalt proovitud.

Tänud kõigile, kes viitsisid kohale tulla ja kellele mu toidud ikka alati meeldinud on.

Kaunid orhideed on mul kenalt siin aknal valgust püüdmas, minu elu esimesed mmmmm orhideed... Ühes kaunikeses rohepesas pärliga torgatud kollasilt, millele kirjutatud üheselt mõistetav sõna: Päikest! Ja seda soovin ka teile!!!:)

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Tagantjärele ikka ka palju õnne.

Mustikas ütles ...

Suured tänud!:)