Otsing sellest blogist

1. sept 2009

Suvelõpu suvikõrvitsapirukas


Suvelõpu serenaadi siristasid minoorselt ka ritsikad. Ikka on kahju, et suvi läbi ja koolitee taas ees.Olin juba koolialguse tähistamiseks magusa koogi retsepti välja otsinud, kui poeg teatas, et magusat söödud küll. Tee hoopis üks soolane pirukas.Ja pirukas tuli tõesti rõõmsalt soolane, mitte et ma ootamatult armunud oleks, vaid arvestasin mõnda asja valesti. Nimelt kasutasin piruka täidisesse singi asemel lihakuubikuid, mis mehe rekkamehe toidukotist oli külmikusse jäänud. Nimelt ta alati räägib, et ostab mingeid lihakuubikuid, põhiliselt vist Pranstusmaalt. Ja need olidki niisugused triibusiirulised kenad sealiha tükid. Mida ikka vanasti sai isegi soolatud, mõnusalt muna- või jahukastmesse lisatud. Nüüd pole liha juba ammu soolanud.:)Maitsesin küll üht tükikest, ei saanud väga arugi, et ta soolane on. Aga kui olin lisanud 1 terve hakitud sibula, 1 küüslaugu, 1 tomati, veerand paprika kollast ja ka peotäie kabatšoki kuubikuid, siis maitsestasin veel usinalt soola ja küüslaugupipraga. Ja munapiimale surasin ka veel nii soola kui piprasegusid. Ja riivitud juust oli küll seekord sõbra juust, mis maitselt väga soolane pole, nagu näiteks mõni muu juust. Aga tuligi siis vesise suve peale üks korralik soolane suutäis, mis nutuse südame tahedaks teeks.

Põhi: 3dl jahu, 150g võid,2 spl vett, 1 muna

Kate:160 g lihakuubikuid või sinki, 1 sibul, 1 küüslauk,1 tomat, veerand paprikat, peotäis kabatšoki kuubikuid, 3 muna, piima, riivitud juustu.

Põhja küpsetasin ette 10-15 min ja katet ka veidi üle 30 min, kui taimerikellake juba helisenud oli, nagu esimene koolikell paljudele. Kena kooliaasta algust kõigile, nii suurtele kui väikestele!:)

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Vahest on suutäis soolast just see õige.

Mustikas ütles ...

Paraku jah, meie majas käiakse veel aegajalt hilja õhtul heeringaga maiustamas...
Aga pirukat mul veel praegugi kapis, pole jõudnud seda üksi siin ära süüa:(