Otsing sellest blogist

21. veebr 2010

Kilu-kodujuustusalat kuumal kartulil


Ma armastan väga kodujuustust valmistatud soolaseid salateid. Suvistel õdusatel grillimistel annavad kuuma kartuli olemasolu ja kerge kodujuustusalat mahlastele vürtsikatele ribidele või keefiris marineeritud kanale õige maitse. Aga ka talvel võib kodujuustusalatit nautida. Seekord valmis kuuma keedetud kartuli kõrvale kilust rikas salat. Puhastasin terve hulga üsna soolast ja vürtsist kilu. Hakkisin keskmisteks tükkideks ja lisasin tervele pakile kodujuustule hapukoorega. Muidugi võib ka kasutada ükskõik millist kodujuustu. Kuna hiljem tuleb hapukoort niikuinii lisada, siis võiks ehk kodujuust ollagi pisut teralisem. Värske kurk on alatine kaaslane kodujuustusalatis ja kindlasti ka sibul. Mõned keedumunad ja üksikud külmad keedetud kartulid. Segasin hapukoorega. Muidugi võib lisada tomatit, marineeritud kurki, õuna, kõik need loetletud ained annavad mõnusat kohast krõmpsu ja ka kaunist värvi. Mina seekord lisasin värviks keedetud porgandit. Kaunistuseks rullikeeratud kilufilee ja sibularattad ja kuum aurav Eesti kartul. Jälle sammuke Eesti sünnipäevale lähemale.

Ostsin ka oma toiduusku kuuluvasse Lepatriinukööki ühe asjakohase vidina lepatriinu kollektsiooni. Keraamik Helina Tilga kuumaalus või seinapilt, kasutusvõimalusi mitmeid. Lustlikult rõõmsa näoga teoga õunast välja pugevana, karusmarja rohekollane helk ja uudishimulik lepatriinu. Pisut suvist särtsakat värvi lumeuputuse tõsise tõrjumise keskele.

2 kommentaari:

tuule82 ütles ...

Niisiis - hästi isuäratavalt kirjeldatud.Pole ammu midagi sellist proovinud, aga nüüd kipuvad jalad poe poole kodujuustu tooma.Proovin ise ka! Tänu soovitajale!

Mustikas ütles ...

Võta heaks!:)Võrratu vürtsikilusalat on ka niisugune, millesse võiks täiesti armuda. Soovitan sedagi!:)