Otsing sellest blogist

4. juuni 2010

Sünnipäeva suvesumin sääskedega







Tähtsad targad gurmaanid kogunesid küll eile suurele uhkele õhtusöögile pealinna tehaskvartali moodsas maailmas. Kuigi käis ka peast läbi mõtteid just seal meie pere suviste sünnipäevade jorule algusstart panna. Siis niisuguseks unelevaks mõtteks ta jäigi. 14 aastaseks saav perepoeg tahab ikka sünnipäeva õhtul peale kõhu täis vitsutamist, korvpalli sõpradega mängida ja kingiks saadud uue hõbedase sõbraga veidi vurada, aga mitte ema unistuseloori uduvõrgus heidelda.

Mis ma siis väiksele toredale külaliste seltskonnale seekord pakkusin? Kusjuures pean häbiga tunnistama, et üldse lapsega läbi ei rääkinud, sain kohe vahetult enne pidu nahutada ka. Aga lõpptulemusega ehk jäid kõik rahule. Isegi sääsed.

Iga peo laste lemmik -

Kodune kartulisalat

Õnneks taipasin peale pikka päikselist Viljandi sõitu eelmisel õhtul kartulid ära keeta. Salatisse läks seekord siis veel värske kurk, muna, sibul, hernes, keeduvorst, veidike ka marineeritud kurki. Kaste sai kuninglikuks inglise sinepi sortsuga.

Suitsukana-pastasalat


Lapsed ikka armastavad makarone, ka salatis. Tegin mahedalt magusa puuviljalise salati siis seekord nendest asjadest:
pakk sarvekesi, 2 kanakintsu, 1 hiigelsuur punapõskne õun, 2 keedumuna, mõned marineeritud kurgid, pool purki ananassi kuubikuid, 1 väike valge sibul, majonees, hapukoor, piprasegu, sool, suhkur, tilli, peterselli.
(Sarvekesi keetsin ikka normaalselt veega ja pakil suunatud aja järgi, mitte aga nii, nagu kunstnikuproua saatest "Õhtusöök viiele". Appi!:)Kuigi tundub, et nädalalõpuks on saate seltskonnast saanud muhe saarlaste lustlik seltskond.)

Punase oa salat punase sibulaga

2 purki punast uba, 1 punane sibul, paras ports suitsustatud doktorivorsti,mõned marineeritud kurgid, inglise sinepit, majoneesi, hapukoort, maitseaineid, sibula rohelist.

Võrratu värske salat

1 keskmine hiina kapsas,1,5 pikka värsket kurki, 3 tomatit, nii kollast kui oranži paprikat, punast sibulat, oliivõli, sidrunimahla, soola, suhkrut, maitseaineid

Ja midagi soolast siivalt suhu - heeringat vaagnale ja meie pere uus lemmik, Ruksi rukkileib.

Kolme sorti grillvorsti ehedalt grillile ja suvine moodne sääsetants, ikka käega vasakult ja paremalt ja plaks tagumikule ja kaaslasele seljale. Missiis, et sääsesuitsu valged vood võtsid omi suundi ja blixigi sai ohtralt susistatud, ei midagi.

Magusaga vaevasin oma pisikest pead ja kurba kurnatut meelt kaua. Aga rõõmustasin siis oma külalisi Pisimusi/Minukiisu vale-juustukoogiga, rohke rõõmsast rabarberist ja kerge kirgastus kaneelist. Tordi jaoks küpsetasin biskviittaignast kaks põhja, immutasin oma hommikuse kohvijäägiga, vahele panin kerge hapukoorekreemi vaevu vanillise. Pealiskreemi tegin banaanimaitselisest kohupiimast, vahukoorest, ehedast paarist banaanist ja ananassi kuubikutest. Kaunistasin riivitud vaarikase šokolaadiga ja kodumaiste veidi hapukate ehedate punapõsksete maasikatega. Keegi ei öelnud, et kook oli jama.

3 kommentaari:

Kiku ütles ...

Väga maitsvad toidud olid.
Eriti üllatasid magusad road.

Mustikas ütles ...

Luuletasin siin pisut suitsukana-pasta salatiga, tegelikult oli salatis ka keedetud porgandit ja toorest paprikat.:)Mõlemat kooki on veel järgi hale tükikene. Peab vist uue tegemise peale mõtlema hakkama!?:)

Mustikas ütles ...

Oasalatiga luule jätkub. Sinna ma panen alati ka keedetud muna.:)