Otsing sellest blogist

22. juuli 2010

Värvide värskus












Kuninglikud kollased liiliad oma nastoilises õiterahus, esimestele kuumavalt oranžidele kressidele puhkevad järgi erkroosad rõngaslilled. Ja ritsikad saevad õhtus rahustavas rütmis öösse, kesksuvi kõnnib tasa ja targu augustikuu poole. Põllud kergitavad kuldseks vilja kaarjaid pead, kitsed mökitavad kiviaia ja kadakate vahel, küla ainus lehm isegi tõstab kuivanud heinamaal pea, kui rattaga tast tuhinal möödun.Täna on siis see päev käes, kui jõudsin ära oodata aiamaal parajaks sirgunud esimesed suvikõrvitsad, rohelised ja kollased. Mitu päeva käisin hellalt rohtu nende ümbert kitkumas, siis märkasin üllatusena, et herneidki ja aeduba saan peotäie. Sest olin siiani kurb olnud, kuna kaunaliste taimi nii vähe üles tõusis.Aga täna siis sai pannile suve oodatuim roog. Suvikõrvitsa rattad ja viilud, rohke sibula ja küüslauguga ja peotäied rõõmuga siis nii magusat hernest kui aedoa rohelist. Rohkelt ka rohelist piprasegu ja soolale lisaks. Ahju aga läks kanafilee seekord beebikabatšoki viilude, sibula ja küüslaugu kattega majoneesi ja maitseainete all. Värske keedetud kartul tilliga. Ainult kaste jäi kiiruga tegemata, sest pidin pojale rattaga usinalt vändates bensiini vastu viima, kui ta mopeed käe kõrval ujumast tuli.

Päeval aga jalutasin marjapõõsaste vahel, nukralt peab siin nentima, et hiline kevad ja külm on neile liiga teinud.Ei ole sel aastal sõstra ja tikripõõsad lookas. Kuid pihku mahtus igaltpoolt värsket värvilist, millest tegin kelmika kisselli, mida õhtutundidel jäätise või jogurtiga hea ampsata.Karused karusmarjad,punavad punased sõstrad,mustjad mustsõstrad ja võrratud vaarikad!:)


Allpool piltidel värske aedviljaga kanakaste, seekord kasutasin koore asemel sutsukest jahu ja piima. Sarvekestega sobis hästi, lihtne ja kiirelt valmiv.Ja meie teeme endiselt kaks korda päevas süüa. Hiline hommikusöök peale keskpäeva ja toekam õhtusöök siis, kui peened daamid enam ei söö. Muhe magustoit maiatele, kui uudised vaadatud.

Loodus on äikese ja suurvihmade ootel. Loodan,et ei riku Viljandi folgi fännide tuju või mõne vahva suveetenduse edu, näiteks Ohtu mõisas teist aastat toimuv "Aiapeo" etendus, millele lähitulevikus peaks sammud seadma ja tütre suvetööd minema kiikama.Ja kui tõesti vihm peaks tuppa naelutama ja elekter alles jääb, peaks pika filmide vaatamise ette võtma. "When in Rome"´ga sai hiljuti algus tehtud. Hea oli vaadata sexikalt kähehäälset noorpõlve lemmikut Don Johnsonit ekraanil vilkumas, muidu oli film ehk rohkem müstiline kui romantiline.

Kommentaare ei ole: