Otsing sellest blogist

23. apr 2014

Põldoasupp kruubises sealihaleemes porgandi ja kartuliga

Ei saa veel mõelda, et rohelised salatiliuad kataksid ainsana me lauda ja et suveks saledaks saamine oleks prioriteet number üks. Ennast peab armastama, sellisena, nagu oled, siis on kõik Su ümber õnnelikud.

Üks vana võlg on mul - põldoasupp. Hea vaheldus hernesupile, maitsev ja valgurikas. Lisaks tavapärasele kruubile ja lihale, lisandiks ka värvikas porgand ja tavaline kartul. Minu supp on keedetud pehme ribilihaga, kus sealihakont on valge ja krõmps ja ei kee väga kaua. See niisugune väljamaine kraam, mis maapoes üsna soodsalt sügavkülmas laiutab. Kruubid ja põldoad, peotäis üht, paar käepesatäit teist, tasub eelmisel päeval vette seisma panna.


800g - 1 kg searaguud või pehmet ribiliha, 1 sibul, 2-3 porgandit, 3-4 kartulit, peotäis kruupi, paar kamalutäit põldube, soola, piprasegu, 1 loorber, paar vürtsitera, maitserohelist, küüslauku


Pane lihakraam suurde potti külma veega keema, riisu vaht. Pudista potti loorberileht, lisa veidi soola, piprasegusid, vürtsiterad, hakitud sibul. Lase lihal veidi keeda, kui lisad leotatud kruubid ja põldoad. Porganditükid võid lisada toorelt ilma passeerimata. Kui põlduba pehmeneb, lisa kartuli kuubikud, maitseroheline ja lõpuks küüslauk. Ära heitu, et supp jääb kolepruuni värvi, maitseb aga suurepäraselt ja seismisel läheb ka paremaks. Alati tasub supi valminedes mõni kulbitäis ka keeratava kaanega purki tõsta, hea hiljem võtta, kui supiisu peaks peale tulema.

Kommentaare ei ole: