Otsing sellest blogist

6. apr 2021

Hapukapsasupp ahjuprae ja kartuliga



Mul oli küll fotoalbumis varuks üks kevadine kanasupp seente, punase riisi ja tärkava vitamiinirohke õuerohelisega. Aga lumi sadas taas maha, kevadine väetis maale. Ja las naat, nõges ja nurmenukk kasvatab alles lehte. Tuuled on külmad ja teravad. Hapukapsas on nii kasulik probiootikum ja alati on lihtne ja kasulik mõne lihava õhtusöögi kõrvale toorest hapukapsast ka salatiks kaussi panna või enne supitegu aplalt sõrmedega suhu haarata. Aga niisugune mõnusa hapu leemega supp viib alati tagasi lapsepõlve ja on ka nagu lohutustoit. Seekord keetsin supi valmis seapraega, mida olin maitsestanud tulise lihamaitseaine, Vahemere ürtide ja soolaga ja krõbeda kamara eemaldanud. Ja tulemus jäi väga hea.

1 kg valmisküpsetatud seapraadi, 800g hapukapsast, 1 suur porgand, 1 suur sibul, 3 kartulit,  loorberileht, 5 vürtsitera, 5 musta pipra tera, soola, suhkrut, maitserohelist, küüslauku, vett

Pane hapukapsas potti, keskele valmis ahjuprae tükk, kalla piisavalt külma vett, et kõik oleks kaetud. Aja keema, riisu vaht, kui midagi pinnale üldse kerkib ja keera kuumus kohe madalaks. Lisa hakitud sibul, loorberileht ja maitseaine terad. Lase tunnike madalal kuumusel keeda. Siis riivi porgand otse potti. Maitsesta soolaga ja tasakaalusta vajadusel suhkruga. Lõpuks lisa tükeldatud kartul. Kui kapsas, kartul valmis, lisa purustatud küüslauk ja hakitud petersell, till, roheline sibul ja keera kuumus välja. Lase maitsetel tõmmata. Tõsta liha taldrikule, lõika jahtudes parajaid viile, mida leivale panna. Otsi kapist välja lisandiks hea kodumaine mädarõigas ja mõnus sinep. Puista serveerides veel supile maitserohelist või soovi korral hapukoort. 
 

Kommentaare ei ole: