Otsing sellest blogist

23. apr 2021

Kanasupp punase riisi ja šampinjonidega ning peotäie kasuliku umbrohuga



 Kanasupp on ikka ja alati hea kuum kosutav ja tervislik toit, mis peletab külma kehast või turgutab väsinud meelt. Punane riis on jällegi valgest riisist oluliselt kasulikum, kuna eemaldatud on vaid mittesöödav kest ja alles on jäänud kõik väga väärtuslikud ained. Punane riis on mõnusalt pähklise maitsega. Kasulikke omadusi on tal väga palju, aga üks olulisemaid on, et ta alandab kolesterooli taset, on kasulik südamele. Kui lisada kanasupile veel häid köögivilju ja praegu aiast, metsast saadavaid noori rohelisi umbrohulehti, siis saab kokku üks hea ja kasulik supp igati. Korja peotäis naati, võilille, nurmenukku ja kõrvenõgest. Vitamiini vägi las turgutab vaimu ja keha.

2 kanakoiba või fileed või muid kana tükke (500 g ), vett, 100 g punast riisi, 100 g šampinjone, 1 sibul, jupike varssellerit, 1 porgand, õli,  soola, pirpasegu, ürte, 2 küüslauku, peotäis umbrohu lehti


Pane kana külma veega keema, riisu hoolikalt vaht, maitsesta ja keera kuumus madalaks. Leota eelnevalt punast riisi mõnikümmend minutit ja lisa ka potti. Punase riisi keetmisaeg on umbes 40 minutit ja nii valmib ta koos kanaga. Haki sibul ja viiluta porgand, tükelda varsseller, keeruta kuumalt pannilt õlist nad kiirelt läbi ja lisa supisse. Viiluta toored šampinjonid ja lase neil leemes valmida. Nüüd maitsesta lõplikult ja lisa ettevalmsitatud aiaroheline ja purustatud küüslauk. Keera mõne hetke pärast kuumus välja ja lase supi maitsetel tõmmata. Supp jääb mõnusalt pähkline ja tummine ühtaegu ja tervislikku puute mõtled peas ilusaks ja suureks. 

Kommentaare ei ole: