Otsing sellest blogist

25. juuli 2009

Peadpööritav pannkoogipidu




Pannkooke valmistada on lihtne ja pannkoogipidu kokku seada erinevate vahvate nii soolaste kui magusate lisanditega veel lihtsam. Panen siin üles pannkoogitaigna retsepti, nii nagu mina teen, kindlasti mu mõni tuttav üliõpilane tahab ehk kasutada.


3 muna, kamaluga jahu, piima, mineraalvett, sorts õli, suhkrut, soola


Kõik ained korraga kaussi ja vispliga nii kaua keerutada, kui taigen sile ja piisavalt vedel. Pann kuumaks ja küpsetama. Mida vähem paned taigent pannile ja laiali kallutad, seda õhemad koogikesed tulevad. Kui soovi paksemaid pannakaid valmistada, siis taigent ka rohkem panna. Lihtne.


Tegin ka erinevaid täidiseid. Heeringa juurde hakkisin ühe keedumuna, rohelist sibulat ja muud maitserohelist ka ja hapukoort ja veidike majoneesigi. Teise kaussi segasin kokku kodujuustu hapukoorega, lisasin värsket kurki ja singiribasid, samuti maitserohelist ja hapukoorega kokku kõik. Kolmandasse kaussi panin maasika kohupiima. Neljandasse kaussi purustasin hommikul parmudega heideldes korjatud kollased ja roosad vaarikad, kuumaasikad ja mõne viimase aedmaasika peenralt. Juustu tõime ka lauale. Ja peadpööritav, samas lihtsamast lihtsam pannkoogipidu võis alata...

Kommentaare ei ole: