Otsing sellest blogist

3. apr 2012

Boheem broilerimaksale



Kui ma muidu nurisen maapoodide piiratud kaubavaliku üle, siis karbikese broilerimaksa sügavkülmast leiab ju pea alati. Paremini varustatud poodides on muidugi müügil juba ka jahutatud broilerimaksa pakid, kus suuremad kogused sees. Mida siis sellest väärt kraamist valmistada!? Head pehmet pikantset pasteeti hommikusöögiks või peolauale. Koorest hautist šampinjonide, porgandi ja sibulaga kartuli kõrvale argiõhtuks. Vitamiinirohket värvilist salatit vaba käega laotud taldrikule. Kiiresti valmivad road kõik.
Jagan siinkohal värvilise kevadet ootava salati retsepti.

Broilerimaks šampinjoni ja apelsiniga rohelisel padjal
Vaja läheb: 1 karp broilerimaksa (500g), 1 pakk salatimixi (roheline ja punane lehtsalat, rukola, põldsalat, beebispinat), 1 karp šampinjone, 1 porgand, 1 sibul, 1 küüslauk, 150 g kirsstomateid, veidi õli, soola, piprasegu, 1 apelsin, 1 mango
Salatikastmeks: 4 spl oliivõli, 2 spl punase veini äädikat, 2 spl apelsini-ananassimahla, suhkrut, soola, piprasegu

Puhasta broilerimaks kelmetest, kuumuta pannil veidi õli, prae kiirelt keskmisel kuumusel maksatükke mõlemalt poolt veidi aega. Et kanamaks jääks seest kergelt roosakas ja pehme, maitsesta soola ja pipraseguga, jäta jahtuma. Puhasta porgand ja tükelda poolikuteks ratasteks. Haki sibul ja viiluta šampinjonid. Passeeri kergelt väheses õlis kuumal pannil porgand, seened ja sibul läbi, kõige lõpuks lisa purustatud küüslauk ja maitsesta, jäta jahtuma. Koori ja puhasta puuviljad, lõika parajateks tükkideks, poolita kirsstomatid. Laota roheline kevadine salatisegu taldrikule ja jaota salatipadjale nii maksa, juurviljasegu. Kaunista punavate tomatipoolikutega ja oranžide isuäratavate apelsinilõikude ja kuldkollase mangoseibidega. Kastmeks sega kokku hea oliivõli, punase veini äädikas, mahl, maitsesta soola ja pipraseguga, tasakaalusta suhkruga. Kui teed suurema koguse, tee otse kaanega purki, mida on hea külmikus säilitada. Piserda üle salat salatikastmega ja maiusta päikselisel lõunatunnil. Rösti kõrvale head täisterasaia. Olen saanud sümpaatset tagasisidet, et meeldib nii meestele kui pere pisematele. Kena värviline tervislik taldrikutäis kaunistab ka mistahes peolauda.
Retsept ilmus www.buduaar.ee´s.

Kommentaare ei ole: