Otsing sellest blogist

28. mai 2012

Kuninglik kuningkrevetisalat



Õunapuuõite roosa-valge pilvepahvak. Helesinised meelespead nagu rahulepe kevadest suvesse. Imehästi lõhnavad pruutvalged piibelehed. Äraõitsenud vahutupsuline võilillemeri põlluäärtes. Sirelillla valitsemisaja algus. Maikuu lõpusirge on kauneim aeg Eestimaa looduses. Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti kõrge 6.koht, milles Ott Lepland helises hinge oma suurepärase, võimsa esitusega, see ehe emotsioon ja adrenaliin õnnestumisest on andnud argipäeva lausa tiivad. Südamest südamesse, puudutasime pilvepiiri, paradiisigi. Kuulamise karismaatiline kõrghetk.

Heade hetkede krooniks premeerisin end kuningliku salatiga,  mis samas oli nii imelihtne, aga paitab seda head sisemist enesetunnet.

1 karp kuningkrevette soolvees, 2 keedetud muna, veidi lehtsalatit, natuke värsket kurki, kirsstomatit, sidruniviile, röstitud täisterasaia, majoneesi, hapukoort, soola, piprasegu

Laota roheline lehtsalat taldrikule salati põhjaks, peale puista kurgiseibe, kirsstomateid, rösti täisterasai, lõika kolmnurkseteks tükkideks, keedumuna sektoriteks, sidruniviil neljaks, keskele nõruta terve karp kuningkrevette. Krevetisalat nõuab iseenesest heaks õnnestumiseks majoneesipõhist kerget kastet, hüpitavaks meeleheaks klaasike külmapärlenduses rose veini. Lihtsuse lõõgastav lotovõit.

Kommentaare ei ole: