Otsing sellest blogist

9. mai 2016

Nelja oa salat kartuli ja kapparitega

Nelja oa salat kartuli ja kapparitega
Umbrohusalat kodujuustuga
Rukolasalat redise, värske kurgi, kirsstomati, avokaado ja apelsiniga

Nelja oa salat kartuli ja kapparitega

Koriander ja till rändasid täna köögiaknalt õue peenrakasti

Rexi lill on sel aastal punane

Ka lemmikpingi kõrval on lill punane
Hea hetk, et hommikukohvi päikesepaistes nautida

Või emadepäeva jäätisetorti maasikatega
Emadepäeval on kena lilli istutada. Toetasin taas kogukonda ja omaküla lilletädi. Kõik amplid ja pajad sai kuurist välja otsitud. Kuigi aias on õide puhkenud palju kevadisi püsikuid, on huvitav vaadata looduse virvarri. Mesilased sumisevad hoogsalt. Aias on tegelikult looduslik rikkalikkus ja aina enam vahel mõtlen sellele, et kas ongi vaja alati nii palju kõik roheline ära niita. Piibelehed torkavad oma torujaid mahlaseid rohekaid lehti mullast. Sillade sina on kadumas. Mustsõstra õied lõhnavad ehtsalt mustsõstra järele. Võilill hakkab loodust kollaseks värvima.

Aga emadepäevaks sai peale väga vara alanud tööpäeva hakitud mõned salatid, ahju pandud kana ja erinevad grillvorstid ja tulele pott kartuleid. Nii saavad kõik kõhu täis. Oast saab alati lihtsate toiduainetega tõhusa salati.

1 purk 4 oa konservi, 6 keedetud kartulit, 1 purk kappareid, 1 punane sibul, jupp varssellerit, pool värsket kurki, veidi marineeritud kurki, majoneesi, sinepit, hapukoort, soola, ürte, mõned kirsstomatid

Kõik ained tuleb lihtsalt hakkida ja purkidest salatisse segada nii oad kui kapparid ja segada sobiliku kastmega. Uba armastab sinepist majoneesi, kui pole viitsinud ise majoneesi teha, lisa näiteks Felixi Inglise sinepit kastmele, annab niisuguse hea maitse. Kasuta rohkelt rohelisi ürte, sibulat, tilli.

Kodujuustule lisasin hapukoort, rohelist sibulat, nurmenuku, naadi ja võilille lehti, veidi soola ja ürte.

Rukolale hakkisin juurde värsket kurki, kirsstomatit, avokaado viile, apelsini sektoreid, redise rattaid, maitsestasin oliivõli, apelsini mahla, soola, suhkru, õunaäädika, ürtidega. Lihtsate vahenditega kolm lihtsat salatit. Ei pea näpuga retseptides järge ajama, vaid oma sisetunnet ja maitsemeelt usaldama.

Kaunis emadepäev kolme põlve kallis koosluses.

Kommentaare ei ole: