Rabarber ootab kisseliks või koogiks saamist |
2dl tatart, peotäis rukolat, veerand suvikõrvitsat, 1 väike porgand, mõned kirsstomatid, 2 kopsakat küüslauku, kookosõli, sorts vahuveini äädikat, Vahemere ürte, roosat soola
Kui liha hakkab valmima ahjus, mugavuse mõttes kasutan ma alati taimerit, mis lärmakalt tähelepanu köidab. Keeda tatar või kui kasutad valmis tatart, soojenda see kiirelt kuumal pannil. Suvikõrvitsarattad keerutasin kiirelt kookosõli sees wok-pannil koos porgandi laastude, kirsstomati ja küüslaugu tükkidega läbi. Maitsestasin vähese soola ja ürtidega ainult. Siin pole liigseid maitseid vaja. Laotasin taldrikule peotäie rukolat, millele piserdasin vahuveini äädikat, mõnus hapukas touch tatrasalatile tehtud aluspadjal. Rukola rohelisele kummuta kuumalt pannilt nii tatar kui suvikõrvitsaraguu ja lase vähese pekiäärtega klassikalisel šaslõkil end esimest korda sel kevadel võluda. Maitseb hästi ja näeb ahvatlev välja ka minu meelest.
Kes rabarberikooki tahab küpsetada, tulgu minu peenralt roosakaid varsi küsima. Ise ma üksi olles endale vaevalt kooki meisterdama hakkan. Kuigi mõni mõnus rabarberi muffin kuluks ju ära. Küll olen end viimastel päevadel läbi juhuste hellitanud ehedate kohviku kookidega. Cafe Lyonist sai ostetud suussulavat šokolaadikreemist kohupiima Lyoni, kuigi ma ei saanud aru, kus see kohupiim seal oli. Keedutaignast keerutatud magus vigur oli väga hõrk ja jumal tänatud, et karbis oli kõrvale koha leidnud laimi besee, magus ja hapu, kreemine ja krõbe. Ja teisel päeval Levieri Brita kook, mis on tõsiselt maailma parim. Teeb õndsaks küll see meelas maik suus. Meistri Lyon oli minu meelest niisugune kodune ja teenindaja oma, nagu naabrilaps. Aga saalis keerutasid lusikaid käes peened linnastunud maatüdrukud, mis meenutas mulle hittseebi Vaprad ja ilusad toiduhetki, kus Brooke ja Ridge kahvlit paremas käes vibutavad salateid süües, nagu Ameerikas poleks nuge olemas. Pisut võltsi eputamist võib ikka vahel kohata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar