Otsing sellest blogist

15. jaan 2022

Frikadellisupp lillkapsaga

 

Frikadellisupp on niisugune lihtne ja hea kodune supp, mis valmib kiirelt ja millele võib lisada ka kergelt valmivaid köögivilju. Ja otseselt ei kuulu frikadellisupp niisuguste suppide hulka, mis soojendamisel paremaks muutub, aga teisel päeval on ikka hea süüa veel küll. See pilt on ka tehtud teisel päeval, erinevus on kindlasti suur. Mul meeldib frikadellide taigna sisse võimalusel suvikõrvitsat lisada ja supileende erinevaid köögivilju proovida.

Frikadellid: 500g kodust hakkliha, veerand suvikõrvitsat, 1 sibul, 1 küüslauk, 1 muna, 1 spl kaera täisterajahu, 1 spl majoneesi, soola, piprasegu, ürte
 Supi jaoks: vett, 3 kartulit, 1 kollane paprika, 2 porgandit, 1 sibul, 1 lillkapsas, 4 küüslauku, brocoli ja lillkapsa varre tükke, 1 loorberileht, soola, 4 musta pipra tera, ürtidega piprasegu, maitserohelist, 1 spl võid

Võta hakkliha pakk külmkapist veidi tuppa sooja. Muidu on käega halb külma frikadellisegu segada. Pane suurde kaussi hakkliha, lisa muna, riivi suvikõrvits ja sibul hakkliha peale, lisa kaerajahu, majonees, maitseained, purustatud küüslauk. Sega märja käega kõik ained kokku ja loobi kausist lahti taignapalliks. Ma juba ammu ei kasuta frikadelli või kotletitaignas saia. Suvikõrvits teeb frikadellid mahlaseks ja kaerajahu majoneesiga ja muna seovad hakkliha köögiviljaga kokku. Pane vesi keema, lisa sinna kartuli kuubikud. Raputa soola ja lisa loorberileht sõrmede vahel puruks tehes. Kui on brokolist ja lillkapsast järel kõvemaid varreotsi, lõika need väikseks ja lisa ka kohe supisse. Haki sibul ja viiluta porgand ja paprika. Lisa ka peagi supisse. Lase veidi vaiksel tulel keeda, siis lisa lillkapsa õisikud ja hakka lisama väikse lusika abil sõrmede vahel veeretades frikadelle. Leem peab veidi särtsakamalt nüüd keema. Lisa maitseaineid ja maitserohelist ja kõige lõpuks purustatud küüslauk ja supilusikatäis võid. Ma pole kunagi keetnud frikadelle eraldi pottis, ikka otse supileende, see teebki õige frikadellisupi maitse. Samuti ei ole tarvidust puljongit siin kasutada. Nendest koostisainetest sünnibki ju frikadellisupp. Kõige parema frikadellisupi saab tegelikult kalkuni hakkliha kasutades, jääb kuidagi mõnusalt magus. Kui soolast toitu saab magusaks nimetada. Alati sobib frikadellisupi sisse ka rohelist hernest lisada või tsipake tšillikauna. Kui köögivilja pole rikkalikult käes, siis riisi ehk, et tummisemaks supp muuta. Aga köögiviljadest sobib suvikõrvitsat või ka kõrvitsat lisada, tomatist rääkimata. 

Kommentaare ei ole: