Otsing sellest blogist

13. mai 2022

Kanasupp magusa punase paprikaga




 Kanasupp on alati hea, tervislik ja kosutav. Kuldselt sädelev puljong pehmete kanatükkidega. Tavapärased maitseköögiviljad, sibul ja porgand, krooniks muidugi küüslauk. Aga ka argine kartul. Seekord tegi supi mõnusaks magus punane paprika. Mõned kohe üldse ei salli paprikat, ei toorena ega soojas toidus. Mulle meeldib. Kunagi salativõistluselt auhinnalise koha saanud  Pille Juustu-paprikasalat on läinud ammu rahvahulkadesse. Paprikat on hea keerutada koos suvikõrvitsa ja porgandiga pannil näiteks mõne kalaroa lisandiks. Suvel torkasin pea iga hoidise purki nii kollaseid kui punaseid magusa paprika tükke. Need olid poes alati soodsamad, kui tavaline paks, pontšakas paprika. Nüüd oli mul ka külmikus ja ega igavesti ju ei seisa, et oli vaja ära kasutada. Niisugune aeg on ka siis kätte jõudnud, et tervest kanast näiteks kolm toitu teha. Lõikasingi kana tükkideks nii nagu ikka, et eraldad fileed ja lõikad liigestest jalad ja tiivad ja jätad supi jaoks rinnaku taguse kondikogu ja näiteks selja. Nii valmibki ühel päeval kanakogust maitsekas ja hea supp. Teisel päeval võib siis kõige esimesena pähe tulnud kanašnitslit fileest teha või kui tahtmine on, et lõpuks proovida päris ise näiteks Kiievi kotletti teha. Kuigi siis võiks ka lõigata väikese tiiva ülemise kondiosaga. Järelejäänud koivatükid, kintsud saab moorida mõnusaks hautiseks, kasvõi kooreseks. Või riisiga koos pannil koos köögiviljaga karriseks riisiroaks keerutada. Aga alustame siis supist.

500 g kana supi jaoks valitud tükke
vett
1 suur sibul
1 suur porgand
2 kartulit
õli
1 punane magus paprika
3 suurt küüslauguküünt
soola
Vahemere ürte
1 väike loorberileht
2 vürtsitera
2 musta pipra tera
tilli, peterselli

Pane kana supikogu külma veega keema. Riisu hoolikalt vaht, puhasta potiääred ja keera kuumus madalaks ja lase kanal veidi aega keeda, kuni valmistad ette köögiviljad. Lisa ka potti loorberileht, soola, vürtsi- pipraterad. Aja pannil kuumaks pisut õli, lisa kõigepealt sibula siirud viirud, siis porgandi ribad ja lõpuks ka tükeldatud magus paprika. Keeruta kiirelt läbikumavaks ja pane potti. Pane potti ka kartuli kuubikud ja lase kõigel valmida. Haki maitseroheline, purusta küüslauk lõikelaual. Timmi nüüd supi maitset veel vajadusel soola ja valitud ürtidega ja pane maitseroheline koos küüslauguga ka potti ja keera kuumus välja. Naudi poole tunni pärast hea kodumaise teraleivaga. Supp kosutab ja leib annab jõudu. 

Kommentaare ei ole: