Otsing sellest blogist

25. juuni 2022

Kartulisalat ubade ja kikerhernestega



 Jaanipäeva lainetes jätkates on pildil korjatud suvelilledki sumedas uimas, nagu kogu Eesti vist. Eile hommikul oli pea poole lõunani täielik vaikus. Nüüd elu käib. Teed on romurallile sarnaseid kihutavaid autoromusid täis, aknad lahti, sinimustvalged lipud aknaavas lehvimas. Kuskilt kostab tümpsu. Keegi aga peab katuse vahetuse talguid. Päike kuumab ja kirjutiivulised kärbsed hammustavad. Tegin jaanipäevaks ka ühe lihavaba mõnusa salati. Üldse võib vabalt teha kõikvõimalikud segasalatid lihavabalt, kui grillitakse lihatooteid niikuinii. Maitsevad ikka hästi. 

6 keskmist keedetud kartulit
1 purk punaseid ube
1 purk kikerherneid
4 keedetud muna
4 keskmist marineeritud kurki
pool värsket kurki
1 pirn
1 punane sibul
1 jupp varssellerit
punt rohelist sibulat, peterselli, tilli, rukolat
majoneesi
hapukoort
soola, suhkrut, pirpasegu, Vahemere ürte
marineeritud kurgi vedelikku

Valmista ette salati jaoks ained, kartulid ja munad tuleb keeta ja jahutada. Haki kurgid ja sibul, riivi muna. Kurna ubadelt, kikerhernestelt vedelik, vajadusel loputa külma veega. Tükelda kartul ja varsseller. Pane salatikuhila peale mõõdukalt majoneesi ja hapukoort, soola, piprasegu ja maitseaineid, haki kogu maitseroheline. Sega suure lusikaga salat ühtlaseks, pane sorts marineeritud kurgi vedelikku, see toob maitsed esile. Tsipa võid ka suhkrut panna. Pane külmkappi seisma, maitsestuma. Paljudest nn segasalatitest võid singid, vorstid vabalt välja jätta, kui rikkalik liha grillimine plaanis. Vaadake juba, kui palju aineid reas, niisugune uhke pukett. Väga hea salat sai! 

Kommentaare ei ole: