Otsing sellest blogist

11. märts 2009

Rabavalt roosa rosolje


Ma tohutult armastan rosoljet. Pikkadel shoppamiste päevadel saab alati kuskilt x kulinaariast mõni punane salatipakk kaasa haaratud. Proovitud on igasuguseid valikuid. Heeringa ja heeringata, lihaga ja lihata, mõnel nimeks rosolje, mõnel punane salat lihaga. Peet on tänuväärne tooraine. Tugevdab verd, mõjub seedimisele hästi. Ja lisades keedupeedile lihtsalt sibulat ja hapukurki ja majoneesi, saab hea lisandi liharoale. Küüslaugu armastajad panevad riivitud peedile ohtralt seda kanget lillakuube. Samuti õuna või riivitud juustu. Hea on ka keedupeeti marineerida, köömneid sõrmede vahelt poetada, suhkrut sipsida.


Aga peedisalatite kuningas on rosolje. Ja ühel järjekordsel puhkusepäeval avastasin külmikust endal nii keedupeedi kui külma keedetud kartuli, heeringas oli ka olemas. Tegin toidutare retseptikogu lahti ja avastasin kohe päris õige rosolje retsepti. Peet, kartul, porgand, heeringas, hapukurk, tailiha, muna, hapukoor, sool, kange sinep. Mina lisasin muidugi ka sibulat ja majoneesi. Ja salat tuli lihtsalt suurepärane. Ja siis ma mõtlesingi, et hea rosolje õnnestumiseks on vaja õiget koostist. Ja poeg muudkui küsib taas, tee palun jälle rosoljet!

Kommentaare ei ole: