Otsing sellest blogist

25. juuli 2009

Väärt vasikakont


Tõrvalille lilla kaunistab kraavikaldaid ja ritsikate saagimine lukustab õhtuhämaruses kõrvu. August pole enam kaugel. Kesksuvi on piinav oma heitlike ilmadega ja ampsavate parmudega. Jalutad rahulikult aias ja oled putukate söögiplats. Tormad niiduki taga, pole vaba kätt ka, et hammustajaid eemale peletada. Suve valus võlu.

Aga aias küpsevad vaarikad, külm kevad on kinkinud ka mõned punasepõsksed kirsid. Mustsõstra põõsad on marjade all lookas, aga nende valmimiseni läheb veel aega.

Juba teist korda oma linnaskäikudega leian Toidumaailmast vasikakondi aluse, niisuguse väiksekese 300-400grammise, aga mõnus pehme punane liha ümber kondikumeruste. Ja 15 eeku kontide eest ainult ja valmis niisugune väärt roog. Panin kondid kuuma õlisse potti hauduma, lisasin ainukese porgandi, mis majas veel oli. Ühe noore sibula koos poole varrega. Kolm ümarat küüslaugu kibedat. Pundi rohe-rohelist spinatit ja näpuotsaga lillakirjut punet. Raatsisin ka peotäie värskeid oma aia herneid lisada. Pruunistasin kõik läbi ja valasin kuuma vee peale ja jätsin hauduma. Maitsestasin oma lemmiku chicken&steaki maitseainega, mida mul nüüd juhtub taas köögis olema. Seal ikka sees väärt kraam:sinepiseemned, koriander, tšilli jne. Kartuleid koorisin ka potitäie, seekord küll vanu kartulit keldrisügavusest. Ja pannile hakkisin terve kabatšoki, ühe punase paprika ja tomati ja mitu head küüslauku. Kabatšokki võiks ma terve augusti ja järgneva sügise süüa. Nii kaua , kui oma peenralt seda ikka tuleb. Praegu küll ostsin kõik tooraine Toidumaailmast ja õhkasin seal kurvalt võimaluste maal. Vasikakondile tegin jahuga segatud kohvikoore-piimaseguga kaste peale, rikkalikult maitserohelist ja serveerisin just nii, nagu pildil näha. Ja kui magus veel üdi kondi sees maitses!!! Mmmmmmmmm...mõni asi võib ikka hea olla.

2 kommentaari:

Merike ütles ...

Usin oled .Küll jagaks seda toidukest sinuga.

Mustikas ütles ...

Vat kui tore oleks!:) Tänan! Oleme jah enamasti pojaga ainult kahekesi, aga teha kahele toitu pole ma veel selgeks õppinud. Seekord oli see vasikakondi alus tõesti ainult nii väike, et jätkus meile kahele. Kohe kuidagi ei leidnud riiulist teist samasugust. Küll oli seakonte ja kutsale mõeldud tühjaks kraabitud kondibukette.
Aga pannkooke oli terve virn!:)