Otsing sellest blogist

1. juuli 2022

Pasta hakkliha ja suvikõrvitsa ning tomatiga




 Suvekuum takistab näiliselt köögis askeldamist. Aga sööma ju peab. Ja, kui siiski öeldakse, et liigselt ei tohi jääkuubikutest tulvil jookide, jäätisekokteilide ja külma toiduga end üle külvata, et soe toit jahutab tervendamalt ja sööma ju ikka veidi ja targalt peab. Lisaks roosadele arbuusimägedele ja punastele maasikapilvedele ning murelite purpurpunastele kuhjadele tahab kõht ka midagi sooja ja soolast.  Nii tegingi ühel õhtul pastat, kerget ja lihtsat, kuigi eelmises postituses kirjutasin, et ei tee väga tihti, aga siiski vahel ju teen. Ja, kui teen, siis üsna rikkaliku variandi. Seekord tuli niisugune lihtne ja maitsev roog kahele, kus ka liha vähem, kuna lihtsalt hinnaralli tuules on ka toodete pakid väiksemaks läinud. 

200 g Tartu Milli Cornetti Rigati pastat
vett pasta keetmiseks
soola
õli
300g Maks ja Mooritsa delikatess-seahakkliha
1 porgand
pool suvikõrvitsat
1 sibul
1 jupp varssellerit
2 küüslaugu küünt
1 tomat
Valio Forte Classico juustu serveerimiseks
basiilikut
soola, Vahemere ürte, piprasegu

Pane väljakaalutud pasta keevasse soolasesse vette keema. Ühele inimesele arvestatakse 80g -100g pastat. Keeda meresoolases vees minut vähem, kui pakil kirjas. Cornetti Rigati on väikesekujuline sarveke. Mulle meeldivad Tartu Milli tooted, aus kraam, kvaliteetsest durumnisujahust.  Samal ajal kuumuta pannil õli. Lisa sinna hakkliha, suru seda pannilabidaga väiksemaks, keera, kui on hakkliha värvust muutnud. Maitsesta soola, piprasegu ja Vahemere ürtidega. Lisa pannile hakkliha hulka hakitud sibula tükid, riivitud porgand, tükeldatud varsseller ning suvikõrvits. Keeruta segu pannil mõõdukal kuumusel. Lõpuks pane pannile ka tükeldatud tomat ja purustatud küüslauk. Kuumuta ja sega. Kurna pasta ja lisa hakkliha-köögiviljasegule. Sega kõik kiirelt läbi, maitsesta vajadusel veel. Serveeri paras ports, riivi peale parmesani tüüpi kõvajuustu, kaunista ilusa basiilikulehega. Lisandiks teen mina suvisel ajal lihtsa kiire salati aiast, kasvuhoonest toodud rukolast, rohelisest sibulast, petersellist, tillist, salatilehest ja kapist võetud veerandist värskest kurgist, ühest väiksest kollasest paprikast, mõnest kirsstomatist vähese oliivõli, sidrunimahla, soola ja pipraga. Suvine ja lihtne, kerge kõhule. 

Kommentaare ei ole: