Otsing sellest blogist

21. aug 2022

Kartulisalat valge kuningoa ja nektariiniga



Kartulisalatit saab ka igasuguste variatsioonidega teha. Herne asendad tummise oaga. Õunavariandi näiteks augustikuise mahlase nektariiniga. Salat on salat. Küpseta kõrvale šaslõkki või keeda viinereid või söö niisama. Jäta liha üldse välja. Ubades on palju valku. Ja värsket kurki tuleb juba aiast. Varajased kartulid on ka veel õrnad ja mahedad.

6 keskmist keedetud kartulit
4 keedetud muna
1 purk valgeid kuningubasid
100 g taist sinki

pool värsket pikka kurki
natuke marineeritud kurki
1 nektariin
1 valge sibul
Hellmansi majoneesi
soola, Vahemere ürte, rohelist sibulat

Keeda kartulid ja munad, jahuta. Kui kartul jahtunud, koori ja tükelda väikesteks tükkideks. Riivi muna. Viiluta sink ja tükelda väiksemaks.  Tee noaga värskest ja marineeritud kurgist parajalt väiksed tükid. Kurna oapurk vedelikust, lisa oad salatisse. Poolita nektariin, eemalda kivi ja haki mahlane puuvili väikesteks kuubikuteks. Tee nuga märjaks ja haki valge sibul peeneks ja pühi pisarad. Vali aiast maitsekat rohelist, kui on, tilli ja peterselli, rukola lehti, haki need hästi peeneks, lisa salatile koos hea majoneesi ja maitseainetega. Sega läbi, pane külmkappi maitsestuma. Kui kartulid on kuivavõitu, saad alati salatit ehmatada kohvikoorega või lisada marineeritud kurgi vedelikku veidi, mis tõmbab maitsed paika. Salat sobib ükskõik millisele peolauale või kasvõi pühapäeva lõunaks. 

Kommentaare ei ole: