Otsing sellest blogist

1. aug 2022

Suvine sünnipäevasalat pasta ja suitsukana ning viinamarjadega


 Juulikuus on meil peres 3 sünnipäeva. Vahel mõned kadestavad, et küll on ikka tore sünnipäevasid suvel tähistada. Ja tõepoolest, palju on head värsket kraami, viibida saab värskes õhus, kui ilm lubab. Ja on ka muid toredaid alternatiive sünnipäevade tähistamiseks. Mehe väikseks sünnipäeva eelse päeva tähistamiseks perega, tegin hea sõbra Tiina soovituse järgi kerget ja maitsvat pastasalatit suitsukanaga, kus siis suvist värskust andsid nii värske kurk kui lihav tomat ja magusust punased viinamarjad. Väikesemõõdulise riisipastaga jääb iga pastasalat mahe ja mõnus. 

500g Tartu Milli Puntine Grandit
2 suitsukana koiba
2 keskmist värsket kurki
1 suur tomat
5 keedetud muna
300g punaseid viinamarju
majoneesi, hapukoort
maitserohelist
soola, Vahemere ürte, piprasegu

Keeda pastat 12 minutit, loputa sõelal korduvalt külma veega, sega läbi. Keeda munad. Haki värske kurk ja tomat väikesteks tükkideks. Riivi munad riisipasta massi peale. Poolita viinamarjad, kui on seemned sees, eemalda, haki väiksemaks. Minu valitud punasel viinamarjal seemneid sees polnud, see andis lihtsa tulemuse kõik ära hakkida. Eemalda suitsukanal vajadusel nahk ja kondid, haki liha väikesteks tükkideks.  Sega salat hea majoneesi ja osaliselt hapukoorega, maitsesta maitserohelise ja maitseainetega. Sega kõik läbi, pane salat külmkappi maitsestuma. Enne serveerimist sega uuesti läbi, vajadusel lisa kastet või ehmata sutsu kohvikoorega. Salat maitses väga kõigile, mahe ja mõnusalt magusa viinamarja nüansiga, samas pehme ja kerge, kus otseselt midagi ei domineerinud. 

Kommentaare ei ole: