Otsing sellest blogist

4. apr 2009

Borš beibedele


Kui otsisin boršile b-tähega kaaslast, leidsin beibed ja tõepoolest, kas näiteks Tõehetke/Unelmate printsessi Lilit oskab borši keeta. Loodan, et oskabki:) Minu meelest peet on üks väga hea ja tervislik toiduaine. Rosoljet ma armastan tohutult, olen siin ka sellest kirjutanud. Tavapäraseks õhtusöögiks mõne lihatoidu juurde, tükeldan keedupeeti, hakin sibulat ja marineeritud kurki juurde ja majoneesiga kokku segatult ongi hea praelisand olemas. Aga peedisupid on ka väga head, kiiremini saab muidugi supi valmis , kui kasutada keedetud peeti. Aga seekord valdas mind tõeline borši isu ja otsustasin ikka toorest peeti kasutada. Kuidas siis supp valmis?

Panin searaguu kondid keema, siis tuleb mahedalt magus puljong. Maitestasin ja lasin vaiksel tulel keeda. Tükeldasin sibula ja porgandi ja passeerisin pannil õlis ja lisasin puljongile. Riivisin kombainiga peedi. Peet oli hiidsuur, osa panin sügavkülma, saab teinekordki suppi või hoopis peedikotlette teha. Passeerisin toorest peeti koos ketšupiga(tegelikult peaks muidugi tomatipastat kasutama, mul seda aga kunagi pole) pannil ja lisasin hiljem supile. Natuke lisasin peedile ka äädikat, see hoiab kena punast värvi. Lõpuks lisasin tükeldatud kartuli ja viinerirattad. Eraldasin kontidelt liha ja viimase lihvi andsin küüslauguga ja taas keerasin pliidi välja. Keraamilise pliidi plaat annab veel järelsoojust, jätsin supi maitsestuma ja läksin õue kevadet püüdma.

Muidugi võib lisada ka värsket kapsast või hapukapsast, aga mina nautisin seekord peedi puhast maitset ja väga hea supp tuli. Hapukooresilm supile ja küüslauguleib kõrvale batsille ära ajama ja üks lõunamure jälle murtud. Mehele panin sõitu minnes ka liitrise purgi kaasa.:)

Kommentaare ei ole: