Otsing sellest blogist

10. apr 2009

Võileivatordi vägevus


Pidupäevasid on erinevaid, on siis tegemist sünnipäevaga või mõne traditsioonilise pühaga. Ja kui on oodata külalisi, ikka tahame ju midagi head valmistada, küllatulnutele meelehead valmistada. Mulle meeldib aeg-ajalt võileivatorti teha, siis salatitegu jääb ära, sest võileivatort on üks mehine suutäis. Ja eelistan alati kalatäidist, olles proovinud ka muid täidised , jääb kaalukauss alati siiski kalale. Tort jääb mahlaselt soolakas ja ehk meeldib ka neile, kes muidu kalast suurt lugu ei pea.

Vaja läheb: 2 röstsaia. Ja kreeme teen kahte sorti. Kreem 1: 5 keedetud muna, 200g riivitud juustu, 1 karp Kreveti Merevaiku, 1 pakk krabinuudleid,(võib lisada ka soovi korral soolalõhet) majoneesi ja hapukoort, maitseaineid.

Kreem2: 2 karpi tuunikala õlis, 1 karp Kreveti Merevaiku, 1 karp Rama toorjuustu hapukurgiga, 1 suur sibul,2 keedetud muna, majoneesi ja hapukoort, maitserohelist, maitseaineid.

Kaunistamiseks krevette, värsket kurki,keedumuna, rohelist, sidrunit, soolalõhe roose jne.

Kindlasti lisan tuunikala koos õliga, siis jääb kreem mahlasem. Kui on kiire, siis immutan saia sidrunimahlaga, aga parem on võileivatort valmistada eelmisel päeval. Variante on ju mitmeid ja eks võib asendada tuunikala konserve õlis ka teiste valikutega. Samuti võib ka makra asemel tordi sisse krevette panna. Kreemi sisse võib kooreseks aineks ka vahustatud koort panna. Võileivatordi vägevus jääb teie pidu kroonima ja saate külalistelt kõvasti kiita!:)

2 kommentaari:

Ssille ütles ...

Mulle tundub, et kaunistamisel on kasutatud murulaugu õisi, päris hea idee.

Mustikas ütles ...

Jah, pilt on pärit eelmise aasta juunikuust, kui mul oli sünnipäev ja siis olid murulaugul just niisugused armsad lillakad tupsukesed ja need tõesti tegid tordi väga ilusaks.:)