Otsing sellest blogist

17. nov 2009

Gripi gurmee




Vaikne vihma sabin aknalaual, pehmed kraadid hingedekuu õhus ja aevastavad, tatistavad, kähehäälsed kolleegid. Kusjuures meil olid tõbised just meesterahvad. Ju siis küüslauk ununenud. Täna tegin hea sõbra nõuandel gripi salatit kappi, et sealt siis igal päeval ahnelt haugata või väike võileib valmistada. Kuigi salat tuli nii hea, et seda võib unustadagi sööma.Vaja läheb juustu, porgandit, küüslauku ja majoneesi. Ei midagi keerulist. Riivisin kombainiga nii juustu mahedalt piimase massi, porgandid kaapisin kähku üle,masin riivis mõne hetkega pikad kaunilt oranžid ribad. Küüslaukude jaoks otsisin sahtlist välja tütre kingitud küüslaugupressi, mida häbematult vähe kasutan, sest toidu sisse ikka millegipärast hakin seda kibedat kuningat. Maitsestasin ka pisut ja segasin majoneesiga. Kausile kile peale ja külmkappi ootele. Võib ju ka karpi panna, kuidas kellegil mugavam on.


Keerasin kena klaasiga saiaviilust kena ümmarguse ratta, määrisin hea kraami saiale, kaunistasin veel värske peterselli lehega, mida külm pole veel aiamaal karistanud. Saia võib ju ka röstida kergelt, kes krõbedamat suutäit igatseb.Ja gripi peletamisest on saanud tõeliselt maitsev ja kütkestav gurmee. Ärge siis ingverit, sibulat ja kuuma kanasuppi unustage, millest allpool blogis on juba korduvalt juttu olnud.:)
/400g juustu,5 suurt porgandit,12 küüslauguküünt ja majoneesi/


Kommentaare ei ole: