Otsing sellest blogist

5. nov 2009

Siidine sibulasupp


Sibulat armastatakse ja vihatakse. Pole toitu, kuhu ma sibulat ei topi. Kunagi päris ammu juba leidsin kuskilt kuulsa prantsuse sibulasupi retsepti, olin sellest nii vaimustunud, et üllatasin kord oma külalisi sünnipäevapeol selle supiga. Ja tõepoolest, see supp maitseb ka neile, kes sibulast väga lugu ei pea.
Keetsin searaguu kontidest mõnusa puljongi, kasutasin ka seekord veidi kiluvürtsi ja piprasegu. Kaks keskmise suurusega sibulat ja ühe küüslaugu hautasin kuumas õlis ja lisasin puljongile. Ja lasin tasasel tulel vaikselt podiseda. Röstisin sibulasel pannil kahe saiaviilu kuubikud ja otsisin kapist välja sõbra juustu. Kuna too oli viilutatud, siis serveerides rebisin lihtsalt ribasid kuldsetele saiakuubikutele. Üle ei küpsetanud. Muideks see supp on üsna vänge, nii et ühest portsust saab vägevalt kõhu täis ja taas sammukene astutud, et pahasid haigusekolle eemale peletada.Seest siiru viiruline, pealt kullakarvaline sõber olgu meil ikka igal päeval laual.

2 kommentaari:

KT ütles ...

kirjutad sa tõesti hästi, pean ütlema :)

Mustikas ütles ...

Tänud!:)