Otsing sellest blogist

12. nov 2009

Seened kanaselgade süles toorjuustu tupsuga peedi padjal


See pikk ja lohisev pealkiri lihtsa koduse roa kohta. Ostsin karbi kanaselgasid ja ehk nad tegelikult sobivad paremini supi keetmiseks, aga kuna ma olen nädala sees endiselt üksi kodus, siis meelitasin nad endale kastmesse. Ühes karbis, mis maksab ca 15eeku on 4 kanaselga, panin need kuuma õlisse pruunistuma, maitsestades piprasegu ja soolaga, lisasin ühe terve sibula ja küüslaugu killu. Siis kohe tulvab kööki niisugust head õige söögi ja köögi lõhna. Niisugune isutekitav ja hää. Viilutasin õrnad valged šampinjonid, surasin pool klaasi roosat grenache cinsaulti, veidi kuuma vett ja lasin vaikselt kaane all haududa. Keetsin kartulit, viilutasin peedi punast ja serveerisin farmi murulaugu maitselise toorjuustuga. Mis tegigi roa kuidagi hellitavalt hõrguks , samas kanaseljad olid koduselt lihtsad ja maitsekad. Ka nii võib tänapäeval toituda.

2 kommentaari:

Kiku ütles ...

Küll nüüd mõtles nime välja :D

Mustikas ütles ...

No vahel peab nupukas ka olema!:) Need kanaseljad ongi pigem üksiku inimese toit, et nokid nukralt kontide ümbert veidi liha, aga kõrvalolevad täiuslikud maitsed ja hea vein täidavad nii kõhu kui meeled!:)
Hinna poolest hea leid, sobivad ka risotosse näiteks mingi juurviljaga koos. Supist oli juba eespool juttu.Täna ostsin muideks broilerisüdameid. Homme proovin järgi!:)