Otsing sellest blogist

23. nov 2009

Küüslaugused kanatiivad




Novembrikuus olen kuidagi oma põhiblogi jätnud ripakile ja võimust on võtnud minu köögikirg. Kuigi Lepatriinu köögis sünnivad täiesti tavalised toidud, lõhnab küüslaugu kibeda järele ja lauda kaunistavad täna toodud torkivad kadakaoksad ning õide on puhkenud säravpuhas lillade õitega jõulukaktus.Sammuke esimesele advendile lähemale. Ja kerides toiduvalikuid allpool, mis taldrikule jõudnud, tuleb ehk veidi nukralt nentida, et oleks pidanud ikka Buduaari ja Rannamõisa blogi kuulutusele kandideerima. Sest ikka kana, kana ja veelkord kana.


Täna tegin mõnusalt küüslauguseid kanatiibasid kastmes. Panin kuuma võisse paki kanatiibasid särisema, lisasin ühe porgandi, sibula ja mitu lihavalt suurt küüslauku. Maitsestasin piprasegu ja kiluvürtsi, soolaga. Lõikasin mõned kabatšoki kuubikud ja pool pakki viilutatud šampinjone. Kuldkollane võine läige nii kanatiibadel kui seentel peal, lisasin mõõdukalt kuuma vett ja lasin kaane all vaiksel tulel haududa. Kuna populaarne gripisalat sai nädalavahetusel otsa, tegin täna sarnast salatit kapsaga. Tükeldasin värsket kapsast ribadeks, riivisin ühe porgandi ja mõnusalt magusa õuna ja paar paksu küüslauku, segasin majoneesi ja vähese hapukoorega. Juurde võib keeta kartulit,riisi või mõnda meeldivat pastatoodet, maitse asi. Mina sõin külma kartuliga. Vürtsid olid mõnusalt valla pääsenud, seene maitsetugevus sametine ja kanaliha pipraselt pehme.
Ja hiljuti raadiost kuuldud vananemist vähendavate toiduainete nimekirjast oli tervelt kaks täna laual ja nüüd rõõmsalt ka kõhus, nimelt küüslauk ja kapsas. Teistest tähtsatest, nagu muna, mustikad, spinat, lõhe ja peet, kirjutame mõni järgmine kord.

Kommentaare ei ole: