Otsing sellest blogist

5. veebr 2022

Juustu-porgandisalat makaronidega


 Alati, kui ma postituse või retsepti pealkirja mõtlen, siis arutlen peas, et millest see peaks kõnelema või mida ligi tõmbama. Mis on esimene sõna, mis on ka esimene peamine sõna näiteks retseptis, kas põhi tooraine, millest toitu valmistatakse või väike õli ports, mida ainult väheke maitsete süvendamiseks kasutatakse. Nii nüüd ongi siis siin taldrikul makaronisalat juustu ja porgandiga. Aga mismoodi siis tegelikult õige on? Lapsepõlves mu naabritüdruku Kaia ema tegi alati nende pere sünnipäevadeks rikkaliku laua ja üks salat oli makaronisalat juustuga. Aga, mis koostisosad seal veel olid, ma pole päris välja mõelnud. Aga see oli jube hea salat ja ma pole seda kuskil mujal  saanud. Ise suure salatimeistrina olen ka hääbunud kuidagi, ei ole enam ideid,  viimistlen pigem vanu häid või uurin interneti avarustest seda, et vene kartulisalatis, nagu meil, ei ole kartul üldse see peakangelane. Aga täna tegin Eesti Laulu kuulamise, vaatamise õhtuks niisuguse lihtsa sametise salati ahjukana kõrvale, aga nautida seda võib nii kergeks hommikuks, lõunaks hea viineriga või siis õhtuks korraliku praega. 

100g väikest pastat, 150g Valio Gouda juustu, 4 keedetud porgandit, 4 keedetud muna, 1 suur õun, 2 küüslauku, majoneesi, hapukoort, soola, piprasegu, ürte

Valmista keetmist vajavad toiduained ette. Keeda porgandid, jahuta ja koori. Keeda munad kõvaks. Pane ka pasta keema ja keeda pakiloleva aja järgi, valmides vala mitu korda külma veega sõelal üle. Riivi salatikaussi nii porgand kui muna, samuti õun. Purusta küüslauk hästi peeneks ja sega salat majoneesi ja hapukoore ja maitseainetega kokku. Salat jääb sametine ja pehme ja kindlasti võib proovida ka kihtidena laotud varianti. 

Kommentaare ei ole: