Otsing sellest blogist

1. veebr 2022

Kanasupp munanuudlite ja spinatiga

 


Võrratu lumine hommik ja kui lumerookimisel on kohustuslik ring peale tehtud tahab keha kosutust ja tühi kõht täitmist. Lihtne kanasupp köögiviljade ja munanuudlitega ja kimbukese rohelisega ei võta just kaua aega. 

500g kana kondiga tükke, vett, 2 kartulit, 2 porgandit, veidi munanuudleid, paar kirsstomatit, peotäis spinatit ja rukolat, 2 küüslauku, õli, soola, 1 loorberileht, veidi ingverit, kurkumiga kana maitseainet, piprasegu, maitserohelist

Mul oli terve kana. Tükeldasin kana ära ja valisin supi jaoks kanatiivad, koivad ja seljaku, ülejäänud panin teiseks söögikorraks külmikusse. Panin kana külma veega keema, riisusin vahu, lisasin soola ja loorberilehe, ingveri tükid ja keerasin kuumuse madalaks. Koorisin ja tükeldasin sibula, puhastasin porgandid koorijaga ja riivisin sibulahakke peale lõikelauale kuhilasse. Kui kana oli umbes pool tundi vaikselt podisenud, kuumutasin pannil õli ja madalal kuumusel keerutasin sibula ja porgandisegu pannil kuldseks ja lisasin potti. Koorisin ja tükeldasin kartuli väikesteks kuubikuteks ja panin ka potti. Poeg tõi suvel mulle Bulgaariast erinevaid maitseaineid ja kasutasin ühte kollast, mis eeldavasti ühe komponendina sisaldab ka kurkumi. Lõpuks lisasin ühe portsu munanuudleid ja  tükeldatud kirsstomatid, purustatud küüslaugu ja spinati, rukola lehed ja keerasin hetke pärast kuumuse välja. Liha tükeldasin, eemaldasin kondid ja panin suppi tagasi. Veidi vaid aega, et maitsed muutuksid intensiivsemaks. Muidu on see niisugune hea kosutav värske supp mõeldud kohe nautimiseks. Hea rukkileiva peale parajalt võid ja mõned küüslaugu seibid ja õhukesed ingveri viilud, soojendab seest mõnusalt ja annab immuunsusele väärt tuge. Tiigriaasta on alanud, tulgu see võimas ja vägev, kus iga hetk saab elatud südame sunnil ja suunal.

Kommentaare ei ole: